Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés

Pénzügyi-számviteli ügyintéző (OKJ 54 344 01)

A pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma bemutatása

Minden vállalkozás számára fontos, hogy pénzügyei átláthatók legyenek. A tendenciák figyelmen kívül hagyása és a likviditási kérdések rossz kezelése ugyanis még egy jól működő céget is megrengethet. A kisvállalkozásoktól kezdve a multinacionális nagyvállalatokig mindenütt szükség van olyan szakemberre, aki a számviteli szabályok rengetegében is otthonosan mozog.


A számlázás és a könyvelési feladatok nem csupán matematikai műveletek, ráadásul nagyon sok múlik egy szakszerűtlenségből fakadó hibán is. A pénzügyi-számviteli ügyintéző nyugodt lehet afelől, hogy megdolgozik a pénzéért: a munkája nyomán bírságoktól mentheti meg a vállalkozást, valamint precíz adminisztrációja segít a követeléskezelésben és a kintlévőségek behajtásában. Figyelemmel kell lennie a különböző kiadások kezelésére is, például a céges vacsora költségkeretére, vagy a természetes amortizációk utáni várható kiadásokra.

A pénzügyi-számviteli ügyintéző munkája

Bár a sok szám miatt  úgy tűnhet, hogy ez  jellemzően monoton, de legalábbis nagyon kevés kihívást tartogató  munkakör, ez azonban nagyon nagy tévedés. Az tagadhatatlan, hogy a statisztikai gondolkodás, a számokat kedvelők számára lesz testhezálló, de különböző feladatoknak kell megfelelni. A könyvelési ismereteken túl analitikai szemléletre, kombinációs képességekre és statisztika-alkalmazásra is szükség van a pénzügyi-számviteli ügyintéző  munkakör betöltésekor.

Mire készíti fel tanulóit a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés?

A pénzügy a vállalatokban érdekes színtér, mert sokszor még a vezetőség sem szeret beleszólni a működésébe, ha minden rendben megy. A különböző osztályokon dolgozó kollégák pedig – ha nem is vallják be  – általában nem tudják, milyen munka folyik ott. Megbecsült, mégis  bizonyos értelemben szabad munkavégzést biztosít, ahol az önállóságra nagy szükség van. Ráadásul ez idővel bizalmi feladattá is válik: a pénzügyi-számviteli képzés elméleti és gyakorlati tudásanyagával kellőképpen felvértezett ügyintéző látja a vállalati dokumentumokat, hiszen ő kezeli a szerződéseket, számlákat, nyugtákat, bankszámlakivonatokat. Egy jól dolgozó pénzügyi-számviteli ügyintézőnek nemcsak mindig lesz munkája, de valószínűleg biztos, hosszú távú munkahelyre is számíthat.

Bár manapság a számítógépek világában részben átalakultak a dokumentum-adminisztrációs folyamatok,  a pénzügyi-számviteli ügyintéző munkaköre semmit sem veszített jelentőségéből, talán  kicsit egyszerűbbé vált.

A szükséges jogi- és szakmai ismeretek megszerzése is célja a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésnek. Ha valaki mérlegképes könyvelő szeretne lenni, de nincsen közgazdász diplomája, akkor mindenképpen el kell végeznie a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakot, hiszen e végzettség birtokában folytathatja tanulmányait a kívánt szakirányon.

Felvételi követelmények

Az államilag elismert OKJ-s végzettséget nyújtó pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés jelentkezési feltétele az érettségi bizonyítvány.

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 60.§ (2) és (7) alapján nappali tagozaton csak az kezdheti meg tanulmányait, aki az adott tanévben nem tölti be a 25. életévét, vagyis – a 2020/2021. tanév esetében – 1996. január 1-jén vagy később született. A törvényből következik, hogy  14. évfolyamot abban az esetben fejezheti be nappali tagozaton, ha 2021-ban sem tölti be a 25. életévét. 

 
A képzésben egy osztályt (34 fő) nappali tagozaton és egy osztályt (34 fő) esti tagozaton indítunk államilag finanszírozott formában. 
 
A két éves pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés moduljai a következők:

A kerettanterv megjelenése után tesszük közzé.

Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés

 Nappali tagozat

Esti tagozat

Időtartam: 2 tanév 2 tanév
Ütemezés: minden hétköznap: 08.00 és 17.00 között péntek 17.00 – 20.15 és szombat 8.30 – 16.15
Helyszín: 1119 Bp. Mérnök u. 39. 1119  Bp. Mérnök u. 39
Egyéb juttatások: Diákigazolvány, családi pótlék, árvaellátás,  egészségbiztosítás Diákigazolvány
Regisztrációs díj: 10 000 Ft / tanév 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj: 10 000 Ft / a 2. és 4. félévben 15 000 Ft / félév
Vizsgadíj:

 Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu

06-1/88-33-652

06-30/269-10-80

06-30/269-20-40

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről, nyílt napjainkról, beiratkozási időpontokról és az intézményről hírlevél formájában.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről. Amennyiben további kérdései vannak a képzéssel kapcsolatban, azt szintén felteheti itt. A kérdésekre kollégáink néhány napon belül válaszolnak. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.