Gyakorló ápoló – Mentőápoló szakmairány

Gyakorló ápoló – Mentőápoló szakmairány (OKJ 54 723 02)

A Mentőápoló képzés bemutatása

A mentősöket legalább látásból mindenki ismeri, és azt is általánosan elmondhatjuk, hogy társadalmilag megbecsült, elismert szakma az övék. Sőt, több ez egyszerű szakmánál: ez valódi hivatás. Aki mentősnek áll, biztosan nem a pénzért teszi: egyszerre fontos számára, hogy munkája  különleges legyen, változatos, kalandos, értelmes és hasznos. A gyakorló mentőápoló képzést csak azoknak ajánljuk, akik elkötelezettek az életmentés iránt!

A szirénázva vonuló mentőautó a mindennapi életünk része: már észre sem vesszük, amint száguld az utcán, legfeljebb morgolódunk, mert hangos és zavarja a telefonálást. Pedig az a jármű olyan emberhez vonul ki, aki bajban van. Lehetséges, hogy életveszélyes az állapota. Ez a munka minden egyes nap kihívásokat, kemény helyzeteket jelent. Aki úgy érzi, hogy embertársai életét szeretné megmenteni, segítene a betegeken, a sérülteken, továbbá minderre pszichésen is felkészült, érdemes fontolóra vennie a gyakorló mentőápoló képzés elvégzését.

A mentőápoló feladatai közé tartozik az ellátáshoz szükséges eszközök karbantartása, a helyszín biztosítása, a betegvizsgálat. Sürgősségi esetekben mentési feladatai vannak. Az ellátást az orvos vagy a mentőtiszt utasításai alapján látja el. Jártas a betegrögzítésben,  -szállításban, valamint a mentésszervezésben is.  Előfordulhat, hogy katasztrófahelyzetek, tömegbalesetek mentési munkálatait végzi, így kiegyensúlyozott, egészséges pszichikum és őszinte hivatástudat szükséges munkájához.

A mentőápoló képzés egészségügyi moduljai során a diák megtanulja a mentéstechnikát, ápolási ismereteket szerez. A betegszállításról, az egészségmegőrzésről  is  elsajátít ismereteket, valamint  az elsősegélynyújtásról  is megismer minden szükséges információt. A mentőápoló képzés új szemléletet alakít ki a hallgatókban, továbbá egy teljes életre szóló, jól hasznosítható egészségügyi ismerettárral látja el.

A mentőápoló képzés jelentkezési feltételei:

A beiratkozáshoz érettségi bizonyítvány, a képzés elkezdéséhez egészségügyi alkalmassági vizsgálatok szükségesek.

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 160.§ (2) és (7) alapján nappali tagozaton csak az kezdheti meg tanulmányait, aki az adott évben nem tölti be a 25. életévét, vagyis – a 2020/2021. tanév esetében – 1996. január 1-jén vagy később született. A törvényből következik, hogy  14. évfolyamot abban az esetben fejezheti be nappali tagozaton, ha 2021-ban sem tölti be a 25. életévét. 

A szakra 34 – 34 főt tudunk fogadni a beiratkozás sorrendjében nappali és esti tagozaton, államilag finanszírozott formában. 

A kétéves mentőápoló képzés során az alábbi modulokat oktatjuk:

A kerettanterv megjelenése után tesszük közzé.

 

Mentőápoló képzés

Nappali tagozat

Esti tagozat

Időtartam: 2 tanév 2 tanév
Ütemezés: minden hétköznap: 08.00 és 17.00 között péntekenként 17.00-21.00 és szombatonként 08.30-16.15
Helyszín: 1119 Budapest Mérnök u. 39. 1119 Budapest Mérnök u. 39.
Egyéb: Diákigazolvány, családi pótlék, árvaellátás, egészségbiztosítás Diákigazolvány
Regisztrációs díj: 10 000 Ft / tanév 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj: 10 000 Ft / a 2. és 4. félévben 15 000 Ft / félév
Vizsgadíj:

 

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu 06-1/88-33-652 06-30/269-10-80 06-30/269-20-40

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről, nyílt napjainkról, beiratkozási időpontokról és az intézményről hírlevél formájában.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről. Amennyiben további kérdései vannak a képzéssel kapcsolatban, azt szintén felteheti itt. A kérdésekre kollégáink néhány napon belül válaszolnak. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.