Logisztikai technikus – Logisztika és szállítmányozási szakmairány

 

Logisztikai technikus – Logisztika és szállítmányozás szakmairány (OKJ 54 841 13)

A logisztika és szállítmányozás szakmairány bemutatása

Sokan jósolták, hogy a szabadpiac térnyerése, a könnyebb árukereskedelem az országok között új aranykort hoz majd a logisztikusok számára. Azt nem is tagadhatjuk, hogy a szállítmányozási ismeretekkel bíró munkavállalók számára sok munkalehetőség nyílik, hiszen gyakorlatilag minden komolyabb, nagyobb méretű vállalkozásnak szüksége van anyagmozgatásra. Az élelmiszerlánc beszerez és kiszállít a boltokhoz, a csomagküldő cég kézbesít, de még a vasszerkezetekkel foglalkozó vállalkozás is rászorul egy logisztikai  munkatárs szakértelmére – mind az anyagbeszerzésnél, mind a kiszállításnál. Elmondható tehát, hogy a logisztikai ügyintéző felel az áruk mozgatásáért. Munkája nélkül nemcsak káosz uralkodhatna el a gazdaságban, de nagyon komoly összegeket is veszítenének a vállalkozások.

A logisztikai szakember szerepe

A logisztikai ügyintéző egyféle stratéga, aki megalkotja az adott vállalat sajátosságainak leginkább megfelelő szállítmányozási szabályzatot, úgy ahogy  megtanulta: a legjobb útvonalon, a legjobb szállítócéggel, a legjobb munkaerővel és a legjobb áron éri el, hogy a boltok polcain mindig legyen mindenből, vagy az adott áru időben megérkezzék a célállomásra.

A gazdasági válság rádöbbentette a vállalkozásokat arra, hogy a lehető leghatékonyabban kell beosztani erőforrásaikat. A jó logisztikai ügyintéző tudja, hogyan lehet  költséghatékonyan szállítani az árut, tudja, mennyi fér el egy kamionban. Tisztában van azzal, hogy a korábban raktárkészleten álló vagyonokat mára inkább a jó logisztika kezdi fölváltani. Igény van a munkájára, hiszen így rövid határidővel beszerezhető minden szükséges termék, kiszállítható az áru. Nem a felhalmozás, hanem az aktuális megrendelések és piaci elvárások alapján lehet irányítani a vállalkozásokat.

Mire készít fel a logisztika és szállítmányozás szakmairány ?

A képzés során megtanulhatjuk, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni akár egy multinacionális vállalat különböző osztályaival, vagy két vállalat között. Kisvállalkozásoknál előfordulhat, hogy vevőszolgálati feladatai is vannak e szakembereknek, hiszen panaszokat kell kezelniük, ha egy termék nem érkezik meg.

A logisztikai ügyintéző képzés azonban ennél is felelősségteljesebb munkára készít fel. Nem véletlenül megbecsült  státusz az ilyen szakemberé a modern piacon: egy gyár vagy más termelőegység működését is biztosítja azzal, hogy a szükséges nyersanyagokat rendszeresen beszerzi. Ha például egy étteremben elfogy a zöldség, azt megsínyli a konyha, de egy gépgyárban  a termelés leállása akár néhány órában mérve is milliós károkat okozhat. A logisztikai ügyintéző  olyan analitikus szemléletű szakember, aki átlátja a munkafolyamatokat, képes koordinálni egy olyan rendszert, amelyben más szakmabeli munkatársai csak dolgoznak, de a működését sokszor nem is értik igazán.

Egyéb munkakörhöz kapcsolódó feladatok

A beszerzéshez és értékesítéshez szükséges adminisztrációs feladatokat is ellátja, ezen felül pedig támogatja a logisztikai vezető munkáját, jelentéseket készít, a készletezést szemmel tartja.

 

A logisztikai ügyintéző képzés jelentkezési feltételei:

A beiratkozáshoz érettségi bizonyítvány, a képzés elkezdéséhez egészségügyi alkalmassági vizsgálatok szükségesek.

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 60.§ (2) és (7) alapján nappali tagozaton csak az kezdheti meg tanulmányait, aki az adott évben nem tölti be a 25. életévét, vagyis – a 2020/2021. tanév esetében – 1996. január 1-jén vagy később született. A törvényből következik, hogy  14. évfolyamot abban az esetben fejezheti be nappali tagozaton, ha 2021-ban sem tölti be a 25. életévét. 

 
A képzésre 68 főt  tudunk fogadni a jelentkezések sorrendjében nappali tagozaton államilag finanszírozott formában.

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzésben tanított modulok az alábbiak:

A kerettanterv megjelenése után tesszük közzé.

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
képzés

Nappali tagozat

Esti tagozat

Időtartam 2 tanév 2 tanév
Ütemezés minden hétköznap: 08.00 és 17.00 között péntekenként 17.00-21.00 és szombatonként 08.30-16.15
Helyszín 1119 Bp. Mérnök u. 39. 1119 Bp. Mérnök u. 39.
Regisztrációs díj 10 000 Ft / tanév 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj 10 000 Ft /a 2. és 4. félévben 15 000 Ft / félév
Vizsgadíj – 
Egyéb Diákigazolvány,  családi pótlék, árvaellátás, egészségbiztosítás diákigazolvány

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu

06-1/88-33-652

06-30/269-10-80

06-30/269-20-40

Az előjelentkezési lap elküldésével semmiféle kötelezettséget nem vállalsz. Ha elküldöd, értesítünk a beiratkozás időpontjairól, és minden a képzéssel kapcsolatos fontos információról. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha

Az előjelentkezési lap elküldésével semmiféle kötelezettséget nem vállalsz. Ha elküldöd, értesítünk a beiratkozás időpontjairól, és minden ezzel kapcsolatos fontos információról.