Alkalmassági követelmények
Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges
Oktatott tantárgyak:
Munkavállalói ismeretek
Munkavállalói idegen nyelv
A munka világa
IKT a vendéglátásban Termelési, értékesítési és turisztikai alapismeretek
Termelési, értékesítési és turisztikai alapismeretek
Beszerzés és értékesítés
Üzleti kalkuláció és költséggazdálkodás
Speciális szolgáltatások
Reklám és vásárlásösztönzés, ügyfélkapcsolatok
Adminisztráció és elszámolás
Turizmusmarketing és protokoll
Országismeret idegen nyelven / Turisztikai szervező: Országismeret magyar nyelven
Egybefüggő szakmai gyakorlat: 200 óra / felnőttképzés: 80 óra
A tanuló az első félév végén ágazati alapvizsgát tesz a Termelési, értékesítési és turisztikai alapismeretek modul témáiból, amelynek részei:
- Gyakorlati vizsga:
- Konyhatechnológiai tevékenység: Egy megadott étel elkészítéséhez szükséges alapanyagok előkészítése, az étel konyhatechnológiai úton történő elkészítése, esztétikus tálalása, az étel jellegének megfelelően történő díszítése 3 normál adagban.
- Cukrászati termékkészítés: A vizsgázó megadott cukrászati termékek közül egyet készít el a tanult technológia és a rendelkezésre álló receptúra szerint.
- Értékesítési tevékenység: A vizsgázó előkészíti az éttermet, majd megterít 2 főre, fogadja a vendégeket, készít a részükre 2 adag alkoholmentes kevert italt, és 2 adag főételt, 2 adag desszertet felszolgál a vendégeknek. A vizsgázó 1 alkoholmentes kevert italt készít el 3 adagban (2 adagot a vendégek, 1 adagot a vizsgabizottság részére kóstolás céljából) a tanult receptúra szerint.
- Portfólió készítése: A vizsgázó az iskola székhelye szerinti régióban megtalálható, a tanuló által választott egy turisztikai attrakciót és egy szálláshelyet és annak szolgáltatásait bemutatja.