Kereskedő képzés

 

Kereskedő képzés (OKJ 54 341 01)

A kereskedő képzés és a szakma bemutatása

A jó, piacképes szakmák között a kereskedő kiemelt helyen áll, hiszen szakszerű munkájára mindig szükség lesz. Hosszú távú munkalehetőség, erkölcsi, valamint nem utolsó sorban anyagi megbecsülés vívható ki a kereskedelemben. A kereskedő képzés során elsajátított készségek és ismeretek akár alkalmazottként is hasznosíthatók, de a saját vállalkozás indításához szükséges jogi és szakmai ismereteket is átadjuk a  képzés során.

Feladata a kereskedelmi egység szabályszerű és célszerű működésének biztosítása. Irányít, szervez és elemez – a bolt, az üzlet érdekeit szem előtt tartva. A kereskedő biztosítja a működéshez szükséges személyi- és tárgyi feltételeket. Ő veszi föl a munkavállalókat, és ő szerzi be a berendezési tárgyakat.

Akár a bolthálózat arculatának kialakításában is részt tud venni, alakíthatja a választékot. Folyamatosan figyelemmel követi és elemzi az aktuális piaci helyzetet, hogy gyorsan  megfelelő választ tudjon adni a változásokra.

Szükség esetén vállalkozást indít, vagy szüntet meg – a képzés során megszerzett – a vállalkozások működtetéséhez szükséges ismeretek alapján. Kiválasztja és kialakítja az üzlethelyiséget.

A jó kereskedő ismérvei

A kereskedelmi egység működését tehát már a megalakulásától képes irányítani, szervezésével pedig biztosítani tudja a zavartalan és hatékony működést. A kereskedő ért a különböző marketingtevékenységekhez, képes a megfelelő dolgozókat alkalmazni. Feladatai közé tartozik a beszerzés lebonyolítása, a raktározás megszervezése, a készletek nyilvántartása. A  készletgazdálkodás mellett az értékesítési tevékenység megszervezése is a feladatköréhez tartozik.

A fentiekből jól látszik, hogy egy rendkívül felelősségteljes és komoly munkakörről van szó, amely  elengedhetetlen a modern kereskedelemben. Így a kis- és nagykereskedők számára nagyon fontos a megbízható és jó szakmai felkészültségű kereskedő végzettségű munkavállaló alkalmazása.

Mire készít fel ez a képzés?

A kereskedelmi egység működtetése tehát rendkívül sokrétű feladat: a kereskedő végzi az árukészlet megrendelését, így figyelnie kell annak sokszínűségére, valamint arra is, hogy a raktárkészlet ne apadjon ki. Gondoskodik a munkabeosztásról, megszervezi az üzletmenetet, mindezt pedig az értékesítési elemzésekre, a tapasztalataira támaszkodva teszi, figyelembe véve a piaci jellemzőket is.

A kereskedő képzés során minden szükséges ismeret elsajátítható. A kereskedelem széles köre válik  elérhetővé, hiszen bútorok, lakástextilek, élelmiszerek, vegyi áruk és ruházati termékek kereskedelmét is tanítják a képzés alatt.

A kereskedő képzés jelentkezési feltételei

A beiratkozáshoz érettségi bizonyítvány, a képzés elkezdéséhez egészségügyi alkalmassági vizsgálatok szükségesek.

 

A 2018/2019. tanévben 34 főt tudunk fogadni a beiratkozás sorrendjében nappali tagozaton államilag finanszírozott formában. 

A kereskedő képzés során tanult modulok:

11498-12 – Foglalkoztatás I.
11499-12 – Foglalkoztatás II.
10032-12 – Marketing
11718-16 – Üzleti levelezés és kommunikáció
10031-16 – A főbb árucsoportok forgalmazása
11992-16 – Kereskedelmi ismeretek
11508-16 – Kereskedelmi gazdálkodás
10033-16 – Vállalkozási, vezetési ismeretek
11719-16 – Vállalkozási gyakorlat

 

A gyakorlati óraszám nappali tagozaton: 602 óra (tantermi/demonstrációs termi és külső együtt) + 160 óra nyári gyakorlat.

Kereskedő képzés

Nappali tagozat

Időtartam 2 tanév
Ütemezés Hétfőtől  péntekig 08.00 – 17.00 
Helyszín 1119 Budapest Mérnök u. 39.
Regisztrációs díj 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj 10 000 Ft / félév
Vizsgadíj a képzés végén
Egyéb juttatások Diákigazolvány, családi pótlék, árvaellátás,
egészségbiztosítás

Milyen lehetőségek nyílnak majd meg előtted kereskedőként? 

A kereskedő végzettséggel szakképzett boltvezetőként is dolgozhatsz. Nem szakma-specifikus a végzettség, tehát a kereskedelem minden területére kiterjedően folyik az oktatás, a gyakorlat. Bármelyik szakirányban el tudsz helyezkedni a későbbiekben. Rendkívül piacképes ez a szakma, az elhelyezkedési lehetőségek széles tárháza nyílik meg a végzett diákok előtt.

A kereskedelmi OKJ-végzettségek közül ez a bizonyítvány a legértékesebb, így biztosan nem ér csalódás, ha ide jelentkezel!

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu

06-1/88-33-652

06-30/269-10-80

06-30/269-20-40

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről, nyílt napjainkról, beiratkozási időpontokról és az intézményről hírlevél formájában.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről. Amennyiben további kérdései vannak a képzéssel kapcsolatban, azt szintén felteheti itt. A kérdésekre kollégáink néhány napon belül válaszolnak. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.