Gyógymasszőr képzés

Gyógymasszőr (OKJ 54 726 04)

A gyógymasszőr képzés bemutatása

Ahogy korunkban az egészség-orientált életmód egyre népszerűbbé válik, úgy egyre inkább az emberek figyelmének középpontjába kerülnek a különböző stresszoldási technikák is. Tudvalevő, hogy a stresszes életmódra, a napi rendszerességű görcsölésre rengeteg komoly betegség vezethető vissza. Közismert tény, hogy a kikapcsolódás, lazítás nélküli mindennapok egyhangúsága negatívan befolyásolhatja mind fizikai, mind pszichikai egészségünket is. Ebben a helyzetben nem is csoda, hogy a különböző gyógymasszázs típusok iránti igény évről-évre növekszik. Rengeteg különböző masszázs-technika létezik, helyes alkalmazásuk pedig komoly szakértelmet igényel. Ezen a ponton nyeri el a gyógymasszőr képzés kiemelkedő jelentőségét azáltal, hogy olyan szakembereket képez, akik otthonosan mozognak a különböző relaxációs technikák és masszázsfajták világában.

A megfelelő szakismeretekkel rendelkező gyógymasszőr számíthat rá, hogy meg fogják őt becsülni, bármerre is vezet útja a nagyvilágban. A külföldi munkavégzés igencsak gyakori jelenség ebben a szakmában. Vállalkozást  is indíthatsz, akár úgy is dolgozhatsz, hogy közben  a magad ura maradsz: csakis te döntöd el, mennyi pénzt kérsz munkád fejében, továbbá azt is, hogy milyen mennyiségű munkát vállalsz el. Ám ez a nagy szabadság akkor válik igazán értékessé, ha anyagi megbecsüléssel is társul. Utóbbihoz viszont elengedhetetlenül szükséges, hogy elvégezd az OKJ-s végzettséget nyújtó gyógymasszőr képzést, így hivatalosan is elismert szakemberré válj.

Akkreditált képzés vagy egy néhány napos gyógymasszőr tanfolyam?

Léteznek ugyan olyan gyógymasszőr tanfolyamok, amelyek elvégzése mindössze néhány napba kerül. Viszont fontos tudni, hogy az ilyen tanfolyamok még nem jogosítanak fel arra, hogy hivatásszerűen végezz gyógymasszázst – hisz nem is jutsz általuk államilag akkreditált végzettséghez! Hogyha valódi szakemberré kívánsz válni, minőségi elméleti és gyakorlati oktatáson szeretnél részt venni, akkor egyértelmű, hogy az OKJ-s bizonyítványt adó gyógymasszőr képzés  számodra  az ideális választás.

Munkavégzés a gyógymasszőr képzés elvégzése után

A gyógymasszőr feladata, hogy különböző egészségügyi létesítmények alkalmazottjaként az őt vezető szakorvos, vagy gyógytornász szakmai iránymutatása és felügyelete mellett hidroterápiás és balneoterápiás kezeléseket, gyógymasszázst végezzen. Gyakran csapatban dolgozik: segíti és kiegészíti a gyógytornász munkáját, együttműködik másokkal, például szakorvosokkal, vagy azok asszisztenseivel. Segít a közös cél, azaz a beteg gyógyulásának elősegítésében, rehabilitációs programjának megvalósításában.

Ráépülő szakképesítés: sportmasszőr (OKJ 55726 02), amely két év gyógymasszőri végzettséggel szerzett gyakorlattal szerezhető meg.

A gyógymasszőr képzés jelentkezési feltételei

A beiratkozáshoz érettségi bizonyítvány, a képzés elkezdéséhez egészségügyi alkalmassági vizsgálatok szükségesek.

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 60.§ (2) és (7) alapján nappali tagozaton csak az kezdheti meg tanulmányait, aki az adott tanévben nem tölti be a 25. életévét, vagyis – a 2019/2020. tanév esetében – 1995. január 1-jén vagy később született. A törvényből következik, hogy  14. évfolyamot abban az esetben fejezheti be nappali tagozaton, ha 2020-ban sem tölti be a 25. életévét. 

 
A képzésre 68 fő jelentkezését várjuk nappali tagozaton, államilag finanszírozott formában. 
 
A kétéves gyógymasszőr képzés során az alábbi modulokat tanulhatjuk:

11498-12 – Foglalkoztatás I
11499-12 – Foglalkoztatás II.
11500-12 – Munkahelyi egészség és biztonság
11110-16 – Egészségügyi alapismeretek
11221-16 – Alapápolás
11222-16 – Klinikumi ismeretek
Masszázs elméleti alapjai I
Masszázs elméleti alapjai II
Fizioterápia I
Fizioterápia II
Regeneráló balneoterápiás masszázs
Gyógymasszázs

A gyakorlati óraszám nappali tagozaton: 960 óra (tantermi/demonstrációs termi és külső együtt) + 160 óra nyári gyakorlat.

Gyógymasszőr képzés

 Nappali tagozat

Időtartam: 2 tanév
Ütemezés: minden hétköznap: 08.00 és 17.00 között
Helyszín: 1119 Bp. Mérnök u. 39.
Egyéb: Diákigazolvány, családi pótlék, árvaellátás, egészségbiztosítás
Regisztrációs díj: 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj: 10 000 Ft / a 2. és 4. félévben
Vizsgadíj:

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu

06-1/88-33-652

06-30/269-10-80

06-30/269-20-40

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről, nyílt napjainkról, beiratkozási időpontokról és az intézményről hírlevél formájában.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről. Amennyiben további kérdései vannak a képzéssel kapcsolatban, azt szintén felteheti itt. A kérdésekre kollégáink néhány napon belül válaszolnak. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.