Turisztikai szervező, értékesítő képzés

 

Turisztikai szervező, értékesítő képzés, OKJ száma: 54 812 03

Néhány szó a turisztikai szervező, értékesítő szakmáról

A turisztikai szervező, értékesítő olyasvalaki, aki igazán széleskörű szakmai kompetenciákkal rendelkezik. Naprakész ismeretei vannak nemcsak turisztikai vonatkozásban, hanem pénzügyi, gazdálkodási tekintetben úgyszintén. Gyakran mint vezető végzi egy turisztikai-idegenforgalmi vagy vendéglátóipari profilú cég üzletvitelének teljes körű organizációját, kontrollálását – de éppenséggel az is lehet, hogy például egy szabadidőközpont szolgálatában tevékenykedik.

Képes az önálló problémamegoldásra, a túlnyomórészt önerőből történő munkavégzésre még akkor is, hogyha meglehetősen komplex feladatokról van szó – a turisztikai szervező, értékesítő képzésen sikeresen elsajátította ez ehhez szükséges szakismereteket. Rendszerint részt vesz a felsővezetői döntésekről szóló diszkusszióban, illetve azok meghozatalában is, közreműködik a vállalati marketing-stratégia kidolgozásában, adott esetben megvalósításában is.

Organizálja a turisztikai szolgáltatások és termékek értékesítését, ügyel rá, hogy utóbbiak a cég pénzügyi stratégiájával összhangban valósuljanak meg. Biztosítja a zökkenőmentes kooperációt, ha kell, megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a munka ne akadjon el. Folytonos kapcsolatban áll a piac azon szereplőivel, akik a vállalkozás számára valamilyen szempontból fontosak.

Miket tanulhatsz meg a turisztikai szervező, értékesítő képzésen?

A turisztikai szervező, értékesítő képzés felkészít arra, hogy komplexen átlásd egy turisztikai profilú cég összes munkafolyamatát, és képes legyél a felsőbb utasítások szerint működtetni, kontroll alatt tartani. Megtanulhatod az alapokat, amik ahhoz szükségesek, hogy egy vállalkozás internetes weblapját tudd kezelni, továbbá azt is, hogyan járulhatsz hozzá egy cég marketingtervének, vállalati profiljának kialakításához. Persze ez még bőven nem minden, hisz az OKJ-s turisztikai szervező, értékesítő képzésen többek között arra vonatkozólag is hasznos fortélyokat sajátíthatsz el, hogyan tartsd hatékonyan a kapcsolatot a turisztikai szféra meghatározó üzleti szereplőivel, vagy hogy hogyan tehetsz azért, hogy a cégen belüli munkavégzés zökkenők nélkül, hatékonyan folyjon, stb.

A turisztikai szervező, értékesítő képzés jelentkezési feltételei

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 60.§ (2) és (7) alapján nappali tagozatra csak az jelentkezhet, aki 1994. január 1-jén, vagy később született.

A 2018/2019. tanévben 34 főt tudunk fogadni a beiratkozás sorrendjében nappali tagozatra államilag finanszírozott formában.

A szakmai vizsgára bocsátás feltétele komplex B2 típusú nyelvvizsga megléte angol nyelvből. Amennyiben a jelentkező beiratkozáskor nem rendelkezik nyelvvizsgával, vagy csak sikeres ‘A’ résszel (szóbeli) rendelkezik, írásbeli szintfelmérőt kell írnia. Ennek eredménye alapján döntünk a felvételről. 
Kérjük, hogy a felvett tanulók a szeptemberi évkezdésre szerezzék be a ‘Tourism in Focus’ című könyvet. (Személyesen: KITEX Kft.  1106 Fehér út 1. B épület V. emelet, vagy megrendelhetik a kietex@kit.hu e-mail címen. Utóbbinak több hét az átfutási ideje.)

A kétéves turisztikai szervező, értékesítő képzés során az alábbi modulokat oktatjuk:

10061-12 – Turisztikai erőforrások bemutatása
10062-12 – Turisztikai kommunikáció
10063-12 – Ügyviteli folyamatok alkalmazása
10064-12 – Turisztikai termékkínálat értékesítése
10065-12 – Turisztikai vállalkozások működtetése
11503-12 – Turisztikai latin
11498-12 – Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12 – Foglalkoztatás II.
11500-12 – Munkahelyi egészség és biztonság

A gyakorlati óraszám nappali tagozaton: 1166 óra (tantermi/demonstrációs termi és külső együtt) + 160 óra nyári gyakorlat.

 

Turisztikai szervező, értékesítő képzés

Nappali tagozat

Időtartam 2 tanév
Ütemezés minden hétköznap:
08.00 és 17.00 között
Helyszín  1119 Bp. Mérnök u. 39.
Regisztrációs díj 10.000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj 10.000 Ft / félév
Vizsgadíj a képzés végén
Egyéb Diákigazolvány
Családi pótlék
Árvaellátás
Egészségbiztosítás

Az előjelentkezési lap elküldésével semmiféle kötelezettséget nem vállalsz. Ha elküldöd, értesítünk a beiratkozás időpontjairól, és minden a képzéssel kapcsolatos fontos információról. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha