Ösztöndíjak ápolók részére

 

Ápolónak lenni nem csak egy foglalkozás. A benne lévők azt tartják, hogy az egyik legszebb, de a legnehezebb hivatás. Amellett, hogy az ápolók magabiztos szaktudásukkal az orvosok biztos segítői, a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegeknek és hozzátartozóiknak is támaszt nyújtanak. 

A minőségi ápolási munka elképzelhetetlen magasan képzett, kvalifikált és hivatástudattal rendelkező szakdolgozói gárda nélkül. Az ápolók alkotják az egészségügyi dolgozók legnépesebb csoportját, kiemelt szerepet töltenek be a betegségek megelőzésében, a gyógykezelések és a rehabilitáció folyamatában. A szakápolóknak rendkívül sokrétű szaktudással kell rendelkezniük. Az ápolói szakma olyan tudást nyújt, amellyel minél magasabb szintű ápolói munka végezhető, például az otthoni betegápolás, diabetológia, geriátria, vagy foglalkozás-egészségügy területén. Magyarországon állandó hiány van a szakképzett ápolókból, így a képzés elvégzésével könnyen el tudsz helyezkedni. Ezzel a végzettséggel változatosak a munkalehetőségek  a kórházakban, klinikákon, szanatóriumokban és egyéb egészségügyi, illetve gondozási feladatot ellátó intézményekben. Magasabb szakmai végzettséggel könnyebben helyezkedhet el megfelelő egészségügyi intézményben.

Az ösztöndíjak célja, hogy anyagi megbecsülést nyújtsanak már a tanulási folyamat során, és segítse a jövő ápolóit abban, hogy ebben a sok áldozatot követelő szakmában helyezkedjenek el. Az alábbiakban két központi ösztöndíj (jelenleg a 2018/2019. tanévre meghirdetett) elérhetőségét találja meg, azonban a hálón böngészve több egészségügyi intézmény saját ösztöndíj-programját is megtalálhatja. 

 

Ápoló leszek

Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj