Idegenvezető képzés

 

Idegenvezető képzés  (OKJ 54 812 01)

Az OKJ-s idegenvezető szakma bemutatása

Nagyon elegáns és népszerű, ráadásul piacképes szakma az idegenvezetőé. Aki szeret emberekkel foglalkozni, rendelkezik előadói hajlammal, imádja az utazást, a kultúrát és beszél legalább egy idegen nyelven, annak mindenképpen érdemes megfontolnia, hogy jelentkezzen. Ami mások számára a nyaralás, az az idegenvezető számára mindennapossá válik, ráadásul az emberek fizetnek is azért, amit ő amúgy is szeret csinálni.

A különleges helyeken, adott esetben más kultúrákban való idegenvezetés, az egyes bemutatók mindig mások, hiszen maga a közönség is változik: néha magyarokkal, néha külföldiekkel kell foglalkozni, ráadásul a programok sem ugyanazok. Különleges, változatos szellemi munka, és kulturális kihívás is egyben.

Mire készít fel az idegenvezető képzés?

Egy jó idegenvezető képzés pontosan ismerteti meg az országok kultúráját, történelmét és gasztronómiáját, az adott műemlékek, múzeumok történetét. Az ideális idegenvezető érzékeny a vendégek visszajelzéseire, képes színesen és érthetően előadni az információkat. Különösen fontos, hogy hazai munkavégzés esetén az egész országot képviseli a turisták előtt, munkája során tehát Magyarország imázsát is alakítja.

Az idegenvezetőkről a többség csak annyit gondol, hogy elmeséli a program során érintett történelmi és művészeti érdekességek, nevezetességek történetét, de a feladata sokkal összetettebb ennél – ez már az oktatás kezdetekor nyilvánvalóvá válik minden tanuló számára. Az utazási iroda által biztosított szolgáltatások, például a szállás és étkezés problémamentes biztosítása, a szükség szerinti ügyintézés is az idegenvezető feladatai közé tartozik. Szavatolja, hogy a turista a lehető legjobban érezze magát, nyaralása pedig felhőtlen legyen.

Előfordulhat, hogy külföldi csoportokat fogad, de vannak, akik vállalnak kísérőutakat is, amikor magyar turistákkal külföldre látogatnak, ott pedig a helyi nevezetességek bemutatásán túl főleg tolmácsolásban, ügyintézésben segíthetnek az utazási irodával kötött szerződés alapján.

A csoportkísérésen kívül az adott személyek érdeklődésének megfelelő fakultatív programok összeállítására is sor kerülhet, tehát elmondható, hogy nincsen két ugyanolyan utazás. Amellett, hogy akár a világot is bejárhatja, továbbá rengeteg kultúrát és új embert ismerhet meg egy idegenvezető, csupán rajta múlik, hogyan telnek majd ezek az események. Aki pedig nem szeret idegen országokba látogatni, itthon is végezheti e tevékenységet, szintén gyönyörű környezetben, kulturált körülmények között, akár Budapesten, akár másutt az országban.

 

Az idegenvezető képzés jelentkezési feltételei

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 60.§ (2) és (7) alapján nappali tagozaton csak az kezdheti meg tanulmányait, aki az adott tanévben nem tölti be a 25. életévét, vagyis – a 2019/2020. tanév esetében – 1995. január 1-jén vagy később született. A törvényből következik, hogy  14. évfolyamot abban az esetben fejezheti be nappali tagozaton, ha 2020-ban sem tölti be a 25. életévét. 

A beiratkozás feltétele B2 szintű nyelvvizsga írásbeli vagy szóbeli részének megléte angol nyelvből, a vizsgára bocsátás feltétele a komplex nyelvvizsga megléte. 34 fő jelentkezését várjuk nappali tagozatra.

Kérjük, hogy a beiratkozott tanulók a szeptemberi évkezdésre szerezzék be a ‘Tourism in Focus’ című könyvet. (Személyesen: KITEX Kft.  1106 Fehér út 1. B épület V. emelet, vagy megrendelhetik a kietex@kit.hu e-mail címen. Utóbbinak több hét az átfutási ideje.)

Az idegenvezető képzés során tanult modulok az alábbiak:

11711-16 – Idegenvezetői szaktudás
11712-16 – Idegenvezetés módszertana
11716-16 – Idegenvezetés a gyakorlatban
11714-16 – Turisztikai erőforrások
11715-16 – Kommunikáció a turizmusban
11716-16 – Gazdasági folyamatok a turizmusban
11717-16 – Infokommunikációs technológia a turizmusban
11503-12 – Turisztikai latin
11498-12 – Foglalkoztatás I. 
11499-12 – Foglalkoztatás II.

A gyakorlati és elmélet óraszám nappali tagozaton: 1194 óra (tantermi/demonstrációs termi és külső együtt) + 160 óra nyári gyakorlat.

 

Idegenvezető képzés

 

Nappali tagozat

Időtartam  2 tanév
Ütemezés minden hétköznap: 08.00 és 17.00 között 
Helyszín 1119 Budapest Mérnök u. 39. 
Egyéb juttatások Diákigazolvány, családi pótlék, árvaellátás, egészségbiztosítás 
Regisztrációs díj 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj 10 000 Ft / a 2. és 4. félévben
Vizsgadíj  –

 

 

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu

06-1/88-33-652

06-30/269-10-80

06-30/269-20-40

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről, nyílt napjainkról, beiratkozási időpontokról és az intézményről hírlevél formájában.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozatEsti tagozat

Egyéb üzenet:

captcha

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről. Amennyiben további kérdései vannak a képzéssel kapcsolatban, azt szintén felteheti itt. A kérdésekre kollégáink néhány napon belül válaszolnak. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.