Fitness-wellness instruktor képzés

 

Fitness-wellness intsruktor (OKJ 54 813 01)

Az OKJ-s fitness-wellness instruktor szakma bemutatása

Az egészségtudatos életvitel napjainkban újfent fénykorát éli. Ez nem is csoda, ha figyelembe vesszük azt, hogy a helytelen étkezéssel, a munkahelyi és a magánéleti stresszel, továbbá a kellő mértékű testmozgás hiányával összefüggésben milyen rengeteg egészségügyi probléma, panasz lép fel korunkban. A hétköznapi ember újra felismeri a rendszeres testmozgás jelentőségét: utóbbi ugyanis nem csupán meghosszabbítja életünket, hanem pozitívan hat életminőségünkre, mindennapi kedélyállapotunkra, továbbá állóképességünket, koncentrációs képességünket is fokozza.

Az egyre nagyobb érdeklődés eredményeképpen elérhető közelségbe kerülnek a legmodernebb testmozgási alternatívák is: A fitness és a wellness virágkorukat élik, az ilyen programok népszerűsége nagyobb, mint eddig valaha. Amennyiben Te is az egészséges életmód elkötelezett híve vagy, és örömmel tennél azért, hogy ehhez másokat is hozzásegíts, a fitness-wellness instruktor képzés lehet a kulcs számodra céljaid eléréséhez.

A fitness-wellness instruktor a wellness iparághoz tartozó szolgáltatásokat nyújtó szállodák, a fitness-klubok, illetve más egyéb, az utóbbiakhoz hasonló létesítmények csapatának szakképzett munkavállalója – mindenekelőtt a közönség-, illetve ügyfélkapcsolati teendők megfelelő színvonalú elvégzéséért felelős. Tehát vagy a potenciális érdeklődőkkel, a leendő ügyfelekkel van direkt kapcsolatban, vagy a létesítmény régebbi kuncsaftjaival foglalkozik.

Mire készíti fel a diákokat fitness-wellness instruktor képzés?

A fitness-wellness instruktor képzés mindenekelőtt mélyreható fitness- és wellness-tudnivalókkal ismerteti meg a diákokat, ennélfogva tehát a továbbiak során azok számára is kiemelkedően hasznosnak bizonyulhat, akik egyéb kapcsolódó ágazatok iránt érdeklődnek – például a személyi edző, vagy tánc-instruktor szakmák iránt.

Több különböző diszciplínához tartozó ismereteket is elsajátíthatsz a fittness-wellness instruktor képzésen: betekintést nyerhetsz például a sportegészségügy, a kommunikáció, a pszichológia és a pedagógia tudományának területeibe. A képzésen elsajátítható korszerű elméleti és gyakorlati ismeretek nagy segítségedre válnak majd a mindennapi munkavégzés során, különösen akkor, mikor szervezési, irányítási, létesítménykezelési feladatokat, illetve irodai ügyviteli és vendéglátói teendőket kapsz a későbbiekben leendő munkaadódtól.

Munkaköri teendők

A fitness-wellness instruktor szakemberek számára nem okoz gondot, ha például sportfoglalkozásokat kell megszerveznie, vagy lebonyolítania egy egészség-, vagy wellness-centrumban. A képzés teljes mértékben képessé tesz a kapcsolódó adminisztratív, illetve koordinatív teendők megfelelő elvégzésére is. A fitness-wellness instruktor feladata, hogy a potenciális ügyfelekkel felvegye a kapcsolatot, továbbá a meglévő vendégekkel való pozitív kapcsolat ápolása is.

A fitness-wellness instruktor képzés jelentkezési feltételei

A beiratkozáshoz érettségi bizonyítvány, a képzés elkezdéséhez egészségügyi alkalmassági vizsgálatok szükségesek.

A 2011. évi CXC. törvény   (a nemzeti köznevelésről) 60.§ (2) és (7) alapján nappali tagozaton csak az kezdheti meg tanulmányait, aki az adott tanévben nem tölti be a 25. életévét, vagyis – a 2020/2021. tanév esetében – 1996. január 1-jén vagy később született. A törvényből következik, hogy  14. évfolyamot abban az esetben fejezheti be nappali tagozaton, ha 2021-ben sem tölti be a 25. életévét. 

A képzés nappali tagozaton indul államilag finanszírozott formában, amelyre 34 főt tudunk felvenni a beiratkozás sorrendjében. A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről, nyílt napjainkról, beiratkozási időpontokról és az intézményről hírlevél formájában. 

A két éves fitness-wellness instruktor képzés során az alábbi modulokat oktatjuk:

A kerettanterv megjelenése után tesszük közzé.

Szakképesítés-ráépülések: személyi edző, tánc-instruktor.

Fitness-wellness instruktor képzés

Nappali tagozat

Időtartam 2 tanév
Ütemezés minden hétköznap: 08.00 és 17.00 között
Helyszín 1119 Bp. Mérnök u. 39.
Egyéb juttatások Diákigazolvány,  családi pótlék, árvaellátás,  egészségbiztosítás
Regisztrációs díj 10 000 Ft / tanév
Szolgáltatási díj 10 000 Ft / a 2. és 4. félévben
Vizsgadíj

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei:

info[kukac]metakepzes.hu

06-1/88-33-652

06-30/269-10-80

06-30/269-20-40

A kapcsolati űrlap kitöltésével Ön későbbi időpontokban további információt kap a képzésről. Amennyiben további kérdései vannak a képzéssel kapcsolatban, azt szintén felteheti itt. A kérdésekre kollégáink néhány napon belül válaszolnak. Beiratkozni személyesen kell, előre meghatározott, a honlapon feltüntetett időpontokban.

Név (kötelező):

Email cím (kötelező):

Telefonszám (kötelező):

Tanfolyam:

Tagozat: Nappali tagozat

Egyéb üzenet:

captcha