Erasmus+ 2017

 

 

Kedves Érdeklődő Diákok!

Intézményünk pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítványhoz, Szakképzési tanulói és munkatársak mobilitása pályázattípusban, “Európai gyakornok program az egészségügyi dolgozók szakmai hatékonyságának növelése érdekében” címmel. A projekt tervezett megvalósítási időszaka 2017. június 12. és június 30. közötti időszak, szorosan kapcsolódva az összefüggő szakmai gyakorlathoz. A projekt során a 160 órás összefüggő szakmai gyakorlatból a részt vevők 120 órát (Gondozási feladatok felnőttkorban, Járóbeteg-ellátás, Belgyógyászat)  a partner iskola intézményeiben fognak letölteni. A fogadó intézmény a németországi Chemnitz várásában található F+U Sachsen gGmbH iskola. 

A diákok kiválasztási folyamatában részt vesz a gyakorlati szakoktató, intézményünk oktatói, tanárai és természetese, maga a tanuló. A kiválasztási folyamat dokumentumai itt érhetőek el. A kiválasztási folyamatot intenzív szakmai és nyelvi felkészítés követi. A szakmai felkészítés során a tanulók a tanulók oktatói segítséggel rendszerezik mindazon ismereteket, amelyeket a tanév folyamán szereztek. (A szakmai gyakorlat során elvárt tanulási eredmények összefoglalója itt található.) A nyelvi felkészítés pedig az egészségügyben használatos nyelvezet elsajátítására irányul.

A résztvevő tanulók vállalják, hogy tapasztalataikról napi rendszerességgel naplót vezetnek, amely alapján részt vesznek a projekt eredményeinek terjesztésében. A tanulók értékelését az itt található értékelő lapok alapján a külföldi szakoktatók végzik.