Az EGT és a Norvég Alap pályázata

 

 

ncta-logo

Az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 ösztöndíj program keretében szakmai látogatás programra lehetett pályázatot benyújtani.

Az Ösztöndíj program célja, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósítását annak érdekében, hogy ezzel fokozza Magyarország részvételét a lisszaboni / koppenhágai / bolognai folyamatokban, valamint hozzájáruljon magyar és donor országok intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.
A program keretében köz- vagy felsőfokú oktatásban, valamint képzésben érintett egyéb intézmények pályázhatnak tanulási, tapasztalatszerzési célú hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitások megvalósítására, illetve felsőoktatási területen projekt alapú nemzetközi együttműködések megvalósítására.
A felhívás a Szakmai látogatásokra vonatkozik. A Szakmai látogatás során a résztvevők kapcsolatot építenek, illetve meglévő kapcsolatot ápolnak a donor országok releváns intézményeivel, az alábbi célok bármelyikének elérése érdekében az oktatás területén:
• intézményi együttműködések kialakítása és közös projektek tervezése
• intézményközi kapcsolatok ápolása, fejlesztése futó vagy már lezárult projektek esetében
• már lezárult projektek értékelése, fenntarthatóságuk biztosítása
• egyéb, a nemzetközi együttműködésekhez kapcsolódó szakmai tevékenység.
A szakmai látogatás minimum 2, maximum 5 napot vehet igénybe.

A pályázaton intézményünk 3000 Euro támogatást nyert a norvégiai Trondheim város szakközépiskolájával történő kapcsolatfelvétel megvalósítására. A projekt megvalósítására 2017. szeptemberében kerül sor. Az iskola honlapja:

Strinda Videregående Skole