Advent Bécsben

 

 

Kedves Diákjaink! Újra advent Bécsben!

Hagyományainknak megfelelően idén is ellátogatunk Bécsbe, az adventi vásárra.  E programra invitáljuk Önöket!

Két időpontban szervezzük a kirándulást: 2016. 12. 07-én (szerdán), 2016. 12.14-én (szerdán).  Az utazás bérlet autóbusszal történik.

A program a következőképpen alakul:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. (A találkozó pontos helyét és idejét később tesszük közzé.)

Első állomásunk a Csokoládégyár. Megérkezésünkkor videó-vetítés keretében megtekinthetjük az édességek előállításának fortélyait. Később megismerkedünk a csoki- és édességgyártás szempontjából legfontosabb alapanyag, a kakaó történetével – annak felfedezésétől az európai uralkodókhoz való eljutásán keresztül napjainkig. Közben háromféle csokoládéalapot ízlelhetünk meg a kiapadhatatlan csoki-szökőkutakból (ét-, tej-, fehér csokoládé). A múzeumban a csokoládé- és édességgyártáshoz szükséges gépeket is láthatjuk a gyártósoron végighaladva, köztük fellelhetünk muzeális értékű, egyedi, vagy nagyon régről fennmaradt tárgyakat is. A látogatás végén megkóstolhatjuk a mintaboltban árult termékeket, amelyekből vásárolni is lehet!

 

advent                                         advent1

 

 

Kora délután kellemes gyalogos városnézésen veszünk részt Bécs belvárosában (Városháza, Operaház, Stephansdom, Hofburg, Kapucinus templom-Habsburg kripta…). Ezt követően szabadprogram lesz az adventi vásárban. A nap zárásaként szabadprogram következik a kivilágított Schönbrunni kastély kertjében és az előtte rendezett kézműves vásáron. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Részvételi díj: 5.000 Ft/fő, amely tartalmazza az utazási költséget, a magyar nyelvű idegenvezetést. Várható belépődíj nincs az út során. Költőpénzt ajánlott hozni! A baleset- betegség- poggyászbiztosítást költségét, amely 550 Ft/fő az iskola fizeti minden utazónak.

Jelentkezni Csepe Krisztinánál lehet a 315. irodában nov. 7-től nov. 24-ig a teljes összeg (5.000,-Ft/fő) befizetésével egyidejűleg.

Kizárólag iskolánk tanulói jelentkezhetnek az útra. A befizetett összeget visszafizetni abban az esetben sem áll módunkban, ha valaki visszalép utazási terv