45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny

 

 

Tanulóink egy háromfordulós versenysorozat részt vevőiként adtak számot tudásukról, felkészültségükről. Áprilisban a Dél-Budai Területi forduló, májusban pedig a budapesti fordulóban bizonyították rátermettségüket.

elsosegely

IMG_0276 IMG_0277 IMG_0275

Nem lankadt lelkesedésük, és tudásukat, ismereteiket a nyár folyamán tovább bővítve (és a nehézségeket leküzdve!) vettek rész a  verseny döntőjén Veszprémben, szeptember 9-10-én.  45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjének keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét. Az elsősegélynyújtás világnapján 330 elsősegélynyújtó (21 gyermek, 20 ifjúsági és 20 felnőtt, 2 külföldi vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán a belvárosában. Csecsemő-újraélesztés, tömegbaleset a Petőfi Színház próbatermében, késelés a színházkertben: ilyen és ehhez hasonló, élethű baleseti szituációkban kellett helyt állniuk a versenyzőknek…

… és diákjaink helyt álltak: nagyszerű versenyzéssel harmadik helyezést szereztek. A csapat tagjainak – Erdődi Lili, Gulyás Vivien, Halkó Enikő, Kovács Antónia, Martinecz Péter, Szili Gréta, és felkészítőjüknek – Lenkei Alexandra tanárnőnek szívből gratulálunk!